At the hop - 40 år på 4 minuter!

Publicerad: 14/3, 2019

När vi satte ihop sin första låtlista till första spelningen på Hässelby Strandbad 1977 så var en av låtarna given, nämligen Danny And The Juniors ”At The Hop” från 1957. Här är rullen som speglar den känsla The Boppers fans i flera generationer känner.

– Första gången jag hörde At The Hop var från Woodstock- festivalen 1969 med det amerikanska showbandet Sha Na Na, berättar Matte Lagerwall, grundare och en av frontfigurena i The Boppers tillsammans med Ingmar Wallén. Sha Na Na hade guldlamé-kostymer och lirade den i raket-tempo, runt kl 8 på morgonen! Efter dem lirade Jimi Hendrix och knockade världen med sin version av ”Star Sprangled Banner” en klockren protest mot Vietnamkriget. På Woodstock lirade även Ten Years Afters, Alvin Lee ” I’m Going Home”

Jag var 12 år och helt knockad, drömmen var att lira gitarr i ett rockband säger Matte.

I mer än fyra decennier har The Boppers nu utfört sin egna blandning av Rock’n Roll & Doo Wop. Med tretusen spelningar och över två miljoner sålda album i Skandinavien, Japan och Europa är de en av de mest framgångsrika turnerande artisterna i sitt slag och kallas ibland ”Kungar av Doo Wop”

– Vi säkert spelat ” At The Hop” över 3000 gånger live sedan 1977. Helt fantastiskt att en låt kan hänga med och skapa glädje i så många år, för vår del över 40 år! Den kommer säkert att rockas till långt efter att vi slutat turnera, så snacka om recycled music. 

Men än så länge finns spelglädjen kvar och vi lever för att framträda och bjuda på glädje och energi.

The Boppers har av vänner och fans fått tillgång till ett antal unika liveinspelningar från olika epoker och länder vilket har resulterat i en helt ny video där de med massor av korta live-klipp framför den odödliga klassikern At The Hop. Så knäpp på datorn eller TV´n, höj volymen och följ med på en härlig nostalgisk resa från olika år och uppsättningar av The Boppers när 40 år passerar revy på 4 medryckande minuter. Enjoy and Keep on Boppin’!

Ett stort och varmt tack till våra fantastiska fans och vänner som följt och följer oss på det här musikaliska äventyret. 

Och ett extra stort tack till Big Ben Nilsson som med stort tålamod, stil och finess hjälpte till att redigera det digra materialet.

Se alla nyheter »

Alla rättigheter reserverade The Boppers © Producerad av Precis Reklam i Yodo

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK